HOME

Falkland Toneel en corona | een update

U begrijpt het vast wel. Hoe hard de leden ook staan te trappelen om weer in de huid van een personage te kunnen kruipen, het is voorlopig helaas nog niet mogelijk. Ook de mannen van de decorploeg en de dames van de kostuumploeg zouden dolgraag hun belangrijke werk weer willen oppakken, maar ook zij zijn aan handen en voeten gebonden.
We hopen dat er in het najaar weer één en ander mogelijk zal zijn, zodat we voorzichtig de draad kunnen oppakken. We hopen ook dat u ons wil blijven steunen, ook al kunnen we daar nu even niets tegenoverstellen. Want met elkaar moeten we toewerken naar ons 100-jarig bestaan in 2024. Daar wilt u toch ook bij zijn?
Tot later! Zo gauw mogelijk, wat ons betreft!

Falkland Toneel en corona

Als gevolg van het coronavirus werd Falkland helaas gedwongen de repetities voor de najaarsproducties stop te zetten. Hoe hard we ook allemaal staan te trappelen om weer aan de slag te gaan, met de huidige beperkingen kunnen we helaas niet repeteren en samenkomen om decors en kostuums te vervaardigen. Het bestuur heeft daarom de moeilijke beslissing moeten nemen de repetities dit jaar niet meer te hervatten. Dat betekent dat we de eerder vastgestelde speeldata los moeten laten. We hopen nog steeds dat het mogelijk zal zijn om in het stuk in 2021 alsnog te spelen, maar of dat gaat lukken, zal de tijd uitwijzen.

Ferrie Teel en de vergeetkorrels van Aris Bremer

Ben ik nou Assepoester? Of toch Doornroosje? Alle sprookjesfiguren uit Verhalenland zijn helemaal de kluts kwijt. Niemand weet meer wie hij is en in welk sprookje hij thuishoort. Gast van Tast, de bewaarder van alle verhalen, weet het zo langzamerhand ook niet meer. Dat komt allemaal omdat de heer van het buurland niet van verhalen houdt en daarom vergeetkorrels strooit langs de grens. Maar soms komen die korrels een stukje over de grens terecht, in Verhalenland… Als Ferrie Teel op een dag per parachute neerdaalt voor de deur van Verhalenland en ziet hoe verloren alle sprookjesfiguren rondlopen, besluit ze hen te helpen. Zal het gaan lukken om iedereen weer in het juiste sprookje terug te krijgen? Kom dat zelf maar bekijken…

Regie: Martine Faber
Productie: Elsbeth Faber

Spelers: Allard de Graaf, Arthur Smits, Cindy Babonnick, Josefien van Geluk, Marjoleine Putter, Margret Dekker, Neal de Hoop, Richard Loos, Sam Vlaar, Stijn Groenland.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Onbekend

De schoonmaaksters van Marcel Kragt

Falkland biedt u een paar uurtjes flink lachen met onvervalste humor. Alle ingrediënten zijn aanwezig:
Een schooldirecteur, zijn conciërge en, niet onbelangrijk, vijf schoonmaaksters. Vijf schoonmaaksters? Ja eigenlijk wel. Na een al dan niet zonnige vakantie (daar zijn de meningen over verdeeld) komen de schoonmaaksters daags voor de eerste schooldag op school om het hele gebouw nog eens lekker te soppen. Of ze daar echt aan toe komen… Kom kijken en overtuig u zelf.

Wat is er gebeurd en wat moeten ze nu doen? Waarom heeft niemand haar gemist?

Regie: Lieke Timmerman
Productie: Marianne Rutgers, Marius Prein en Pim de Smalen

Spelers: Anneke Keijsper, Marianne Rutgers, Marius Prein, Mirjam Pels, Myrthe Schuuring, Norine Haps en Pim de Smalen.

Uitvoeringen in Theater de Beun:
Onbekend

Uitgesteld: De flat van Jet

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus werd Falkland Toneel helaas gedwongen de voorstellingen van De flat van Jet op 28 en 29 maart 2020 uit te stellen.